Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Folk tittar på medan våldtäkten pågår

Jorden skriker bittert av smärta
Vi åderlåter djupt hennes hjärta
Skövlar skogen som ger oss syre
Bolagens kortsiktiga vanstyre

Haven töms av vinningsyfte
Växthusgaser sakta lyfte
Bergen bryts till minsta sten
Än finns fågeln på en gren

Isar smälter överallt
Barnbarn får här inte kallt
Dollarn kan oss nog trollbinda
Gör oss svaga gör oss blinda

Folk ser på men inget gör
Våldtäktsoffret vördas bör
Vad skall vi till barnbarn lämna
När vi hela jorden rämnat




Fri vers av Thommy
Läst 302 gånger
Publicerad 2007-04-24 20:57



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Starkt, sant och väl skrivet.
2007-05-02

    JJ VIP
Ett svårgreppat ämne, så svårt att vara precis....du gjorde det tog värdens förstörelse under pennan och preciserade, snyggt! Mvh. JJ.
2007-04-27

    Bodil Sandberg
Jordens smärta...ja den skriver du om här på ett mycket mycket gripande sätt...Jordens smärta kunde enligt mig absolut ha ingått i titeln...det är \"sanna ord \"...som bör skrivas med FETSTIL...nej det är inte min mening att lägga mig i...bara en hastig reflektion...Viktiga viktiga ord det här!!!!!!Suveränt!!!!!
2007-04-25

    sunnanvind
Skrämmande verklighet som du på ett mästerligt sätt beskriver!
2007-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy