Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyckans smed

Smeden han är stor och grov
Med muskler som ett troll
Folk vill inte gärna
Med honom starta groll

I smedjan står han hela dan
Där hammaren får sjunga
När järnet formas uppå städ
Och gnistorna dom ljungar

Värmen är i värsta lag
Men smeden han är van
Och fyller på med mera ved
Som huggits utav gran

Här smider han av glödgat stål
En sko till skräddarns häst
Och spik han lagt i lådor
Till bror och sockens präst

Han smider också vackra ting
Som stakar för ett ljus
Bockar stänger i en form
Till grinden för ett hus

Han hemåt gå i sena kväll
Och musklerna dom ömma
Trött han lägger sig i säng
Och börjar där snart drömma




Fri vers av Thommy
Läst 294 gånger
Publicerad 2007-04-28 19:19



Bookmark and Share


  Mangal VIP
Fin inblick i en vardag jag inte kände. Vackert!
2007-05-02

  Bodil Sandberg VIP
Å vad jag beundrar dig...du har sån känsla i dina dikter och rimmen är superduperbra...Lyckans smed kliver med sitt glödgat stål,rätt in i mitt hjärta!!!!
2007-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy