Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänk om?




Tänk när det var. . .
en annan vår
kommer du ihåg
 hur det var då?
en gång i tiden
då allt var
som det borde vara?

Om nostalgi är
en färd i framtiden
då vill jag vemodigt
erinra mig
Vad som gav mening
till mitt liv
en gång i tiden . . .

Då jag inte behövde
fråga om vad som är
för att jag var
den som är
utan att vara
och ändå ville jag bli
den som alltid frågar
sig själv
  - vem är jag?

En vuxen ville jag bli . . .
En sökande själ
som bland frågor
och tankar
 hittar svar.

Diktens svar:
jag var
den som är
utan att vara
och ändå
ville jag bli

Tänk om jag
har hittat
svaret
nu . . .




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 316 gånger
Publicerad 2007-05-01 10:04



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Vilken underbar inledning...ger genast ett härligt och spännande djup åt dikten...och det är djuupt det här...och ändå inte...på nåt vis...frågor vi ställer oss var och en..fast du fångade den där känslan...åt oss
2007-05-03

  isabel louise
Gillar känslan och flytet i orden! I like! =)
2007-05-01

    Bim
..våga leva som
man lär
våga vara den
man är

våga vilja vara
är inte alltid bara
hälsn.Bim
2007-05-01

  Anders P VIP
existentiellt djup i denna. Gillar speciellt tredje stycket.
2007-05-01

    Nattviol
jag tror minsann du har hittat svaren!
ett flyt längs med orden
som att låta sig föras med
i en stilla flod....
vemodigt erinrande
tycker om!!!
2007-05-01

  Jan Linderoth
Du gjorde det igen! Snärjer oss med dina fina frågor. får oss att fråga, och undra. Fint sammanhållet språk och fantastiskt flyt..En eller två applåder!
2007-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman