Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kom in, pjäsen har börjat . . .



Jag blev utvald
jag är utvald
pjäsen är skriven
redan utskriven

Jag blev utvald
ska spela i pjäsen

en aktör till på scenen
famlar i blindo

kontroversiella
dialoger, monologer

och ändå
min roll i pjäsen bara är

ödets marionett,
osynliga strängar
som styr . . .

Strålkastaren tänds. . .

jag
haltar
ramlar
står upprätt

Hjärtats vägar
outgrundliga vägar
olösliga gåtor

Strålkastaren släcks

I logikens mörker
ögonen lyser
huden ryser
ett hjärteslag
skrik och ängslan
bankar i golvet

Strålkastaren vänds mot publiken

pupillen utvidgas åskådaren förblindas
en tyst minut . . .  violinens ljud
aktörens skrik . . . en ton högre . . .

Strålkastaren vänds mot aktören

Rivet bröst blodiga naglar
faller på knäna strängarna kapas

Ett dundrade ljud
violinen skriker
marionetten faller
ödet anfaller
aktören bönfaller
andlös tystnad i salen
och hjärtats puls

tunga steg och en handklapp
Tårfyllda ögon
blodsdroppar faller
och en sång, frihetens sång
ekar i salen hela lokalen

- Jag är livets aktör
men ej etablissemangets marionett
mitt öde var skrivet, skrivet i blod
men jag betalade mina låtsas skulder
förfädernas skulder och jag är fri
Atlas ligger ej på mina skuldror
Hjärtats eld ack vad du glöder
värmer mitt inre
må du aldrig slockna

Ridån faller
Aktören skriker skrattandes
bakom ridån:
- Jag är fri!

((( STORMANDE APPLÅDER )))




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 221 gånger
Publicerad 2007-05-02 08:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mcyekt vackert och passande för en stor teateruppträdande, tack
2007-05-02

  Bengt VIP
Underbart fängslande!!
2007-05-02

  isabel louise
ja livet kan vara svårt att leva ibland..gillar verkligen känslan i texten och så som du beskriver det, hör nästan applåderna och känslan du beskriver, blir bländad av ljuset..=) tack för bra läsning!
2007-05-02

    Donna
...livets teater...struggel for life...
2007-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman