Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till en flicka jag kände en gång


det är först nu jag kommer ihåg





jag sparkade ett hål i väggen
dagen hon försvann

och jag satt på terminalen i göteborg
med telefonen tryckt
mot örat
och grät
över vad hon gjort

över mitt liv fram tills dess


folk passerade förbi mig

som om de väntat hela sitt liv
på just det,
själva passerandet



och jag fyllde hålet hemma sen
låg på golvet
rökte
och gömde tomma spritflaskor innanför väggen
och jag fyllde hålet
med ivriga fingrar
med lättmanipulerade vänners värme
de gav mig vad jag ville ha

de gav mig skönhet


och herregud, alla brev

alla brev jag skrev
sökte kontakt
en sorts frizon i patetiska försök
att blottlägga
mitt innersta



men tiden går trots allt

solen rullar över såren
löder ihop
de bitar av hjärtat
vi sliter sönder på varandra


och jag har en vän
som värmer mig ibland
det känns bra
hon är speciell

och jag dricker inte lika mycket
inte nu längre

och jag minns
att jag bara var kärleksfull mot dig
när jag var full
och du sa
\'säg det till mig imorgon om du menar det\'

och när morgonen kom
med klibb
under ögonlocken
och röda spindelnät på ögonvitorna

sa du till mig
\'minns du vad du sa igår?\'


men jag kom aldrig ihåg
ett enda ord











Fri vers av jeremy
Läst 1010 gånger och applåderad av 13 personer
Utvald text
Publicerad 2007-06-02 16:10



Bookmark and Share


    smuts
Satan vilken text! Den är helt fantastisk.

\"och jag fyllde hålet hemma sen
låg på golvet
rökte
och gömde tomma spritflaskor innanför väggen
och jag fyllde hålet
med ivriga fingrar
med lättmanipulerade vänners värme
de gav mig vad jag ville ha\"

Oj oj oj.
2008-03-29

  Louise. J
Oj dina texter är verkligen.. Igenkänande! Bra framfört och verkligen bra skrivet. Applåd..
2007-12-22

    Pivvi
Jag som har lätt för kommentarer annars blir blockad (positivt) *ler* du får ta åt dig av min applåd istället!!
2007-09-14

  Alvglans
Så mycket känslor,
men jag har inga ord kvar för att berätta hur vacker denna är.
Så tyvärr får det bli \"fasen va bra\".
Tack för fängslande läsning.
2007-07-25

  Johan Pollnow
Javligt schysst och laddat.

\"
folk passerade förbi mig

som om de väntat hela sitt liv
på just det,
själva passerandet

\"

Wow.
2007-07-25

  Cicki
Bokmärkt :)
2007-07-24

    ej medlem längre
det här gillar jag! :)

\"folk passerade förbi mig

som om de väntat hela sitt liv
på just det,
själva passerandet\"

och det där lite extra mycket!
2007-07-24

    Delethee
Det här var väldigt bra, lätt att förstå känslorna. Otrolig förmedling, bra språk, på det hela taget otroligt bra!
2007-07-24

  astranova
oj så igenkännande, fast ändå inte. suveränt beskrivet!
2007-07-24

  Ms Lovecraft
Ooh, en känsla jag kände en gång och som just väcktes upp.
Well done.
Rått.
2007-06-02

  Lola
Aarrgh!
Helvete - vilken tarmkänsla. Den här sparar jag. Också.
2007-06-02
  > Nästa text
< Föregående

jeremy
jeremy