Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tusen tack Rune Thorsell för hjälp med rättstavningen :) Jag erkänner! :D jag är en människa som då och då behöver hjälp.


Bordellens oskuld - den oberörda




I bordellens hus levde oskulden . . .
- som ingen rörde vid.
Den heliga regeln.

Regeln var ämnad för själens räddning,
som skulle bevara själens odödlighet.

Hennes uniform: kroppen - naken.
Av kärleken - tämjd, förädlad.
Hon som upplevde sina känslor fullt ut -
charmig - passionerad.

Primitiv - hon uttryckte sina känslor,
utan att bli påverkad av några regler.
Deras regler kunde ej styra henne - vild.

Hon - oskuldens personifiering
påminde dem om allt de förlorade
·när de ristade, de moraliska reglerna på sten. ·

Fädernas ordning som de ej kunde hålla
och var tvungna att bryta;
för att känna sig levande

och de älskade henne,
avgudade henne, målade tavlor,reste skulpturer.

Deras felande länk. . .
vad som fattades i deras själ.

Alla ville gifta sig med henne,
få ett barn med henne . . .

Miraklet skulle ske och hoppet
skulle få leva vidare;
inom reglernas ram.

Men ingen fick röra vid henne
- den heliga regeln.

Och de skapade en regel till . . .
Bordellens värdinnor
fick bära oskuldens mask när
de vistades utanför bordellen.

De gifte sig med dem
- värdinnorna med den påmålade oskuldens mask . . .

I bordellen; vin, frukt och kött fanns i överflöd
och moralismens utformare levde och njöt;
de skapade en regel till, de skulle också bära mask  . . .

för att kunna vistas ute och erkännas
som moralismens personifiering.
Janus mask målades, lämnade sitt avtryck
i mänsklighetens historia . . .

Och de lever väl i alla sina dagar
men oskulden tynar bort
hon behöver smekas,
hon behöver fröjdas
och ej avgudas
 


  
  




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 382 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-05 13:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket stark och mångbottnad text om lustens och sexualitetens komplexa och allt annat än lättfångade natur..för den är förädlad uppå människans unika skuldra
2014-06-27

  DanSan
***************************

. . .och jovisst skapar vi, de, den
dem frizoner av det som är våra
mörka hemligheter men som du
skriver här så finns det godhet
i allt det där som får oss på andra
tankar. . .

oskullden, friheten ut från
tankebanors och handlingars
förfalskade verklighet . . .

hoppets klart brinnande låga
som släcker de mörka vågorna
och fyller seglen med en ny frisk
bris av det som ej ska avgudas
utan som ska levas fritt från
mörkrets förgörande bakvatten!

Mycket bra skrivit och funderat
*BOKMÄRKE och APPLÅD*
Detta poem tål att läsas många
gånger, om och om igen . . .

**************************
2007-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman