Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
isak, vovven, valpen, puckot, dampus pellus.


Hatkärlek / klyschbuffé

Jag har inte tänkt skriva
att jag borrar ner fingrarna i hans päls
eller luktar bakom hans öron
eller ens kramar om honom
när jag är ledsen.
(även om det är sant)

Istället skriver jag att jag funderar
på att stoppa ner honom i en låda och
skicka honom till beirut med expresspost,
att jag hatar när jag vaknar
och det är bajs på vardagsrums golvet
och att jag vill ha mina underkläder i fred!


Jag kan säga att att det värsta jag vet
är när han tuggar på mina skor
eller klöser sönder tapeten i hallen
eller när han hoppar jämfota på min mage
för att han vill kissa mitt i natten
(men då skulle jag ljuga)

Så istället säger jag att
det värsta jag vet, är när han inte är där.
så jag kan borra ner fingrarna i hans päls
eller lukta bakom hans öron
eller ens krama om honom
när jag är ledsen.




Fri vers av Kajsa missanpassad
Läst 592 gånger
Publicerad 2005-03-07 11:05



Bookmark and Share


  Hans w-art Westlund VIP
hoppa och landa effekt. vackert!
2005-03-10

  Markattan
Härlig kärleksfullt skrivet till någon som man under inga omständigheter vill vara utan - trots att han (i detta fallet) går en på nerverna ibland. Sista strofen är sååå mysig och kärleksfull, nästan känner den mjuka pälsen.
2005-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Kajsa missanpassad
Kajsa missanpassad