Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två pigor från Kärrbo

Två pigor från Kärrbo som finkläder bar
Hoppas och längtar om pojkvänne var
I midsommar afton till dansen dom gick
På vägen som sällskap en bondson dom fick

Han klunka ur kruset han hade på arm
Och sökte sen smeka två pigor på barm
Men pigorna två hade råg uti rygg
Och sade till bondson att nu var han stygg

Sen lämna de honom att sova sitt rus
Han låg där i diket tillsammans med krus
Och flickorna skyndade stegen till dans
Med blommor i håret dom knytit en krans

Vid logen så spelades ljuvlig musik
Och kullar runtom gav en fin akustik
Här gick de två pigor och granskade män
Och sökte där finna en käreste vän

De bjöds ut på golvet av åtskillig karl
I yrande dansen dom snurrar och far
Och läskar sig sedan med någonting sött
En karl för dess hjärtan dom inte har mött

Så hemåt de vandrade pigorna två
Nå manfolk i kammarn de inte skall få
Kan hända på lördag dom träffar en vän
Jag tror det är möjligt, jag har det på känn




Fri vers av Thommy
Läst 379 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-07 19:48



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg VIP
Du är bara underbar...och din poesi är underbar och..och ..jag blir så j-a lycklig!!!!
2007-05-10

  Starfish-Aura
hahah pilska pigor och dräggiga drängars konung!
;)

du gör landsbyggden levande vännen!

//Mjao
2007-05-07

  nettizen
Härligt flöde och humoristisk text. Strålande helt enkelt!
2007-05-07

  Daniel_78 VIP
Bra rytm och rimmat i texten.
Jag reagerade på att du ändrade
från de till vi i raderana. Jag
antar att det var medvetet.
Jag trodde att bondpojken
skulle komma igen i slutet också,
men tjii fick jag :)
2007-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy