Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lotus blomma  - Nelumbo nucifera




Förkalkade drömmar



Jag vet vart den finns . . .
Platsen utan ängslan
dit min sargade
kropp och själ
längtar

. . . och Allt började från slutet.
 
Elden - Brinnande Is

ger liv till nya drömmar
som svävar likt bubblor
tills jag fångar dem igen

- En spännande process

Likt eter mina känslor
genomtränger bubblorna

I varje dröm finns
 en lotus blomma inuti

Fångar dagen
Solen lyser på den klarblåa himmeln

- förverkliga mina drömmar
är det tredje steget

Solnedgången är glimten av
den nya dagen som komma skall

Skall aldrig sura vid dagens slut.

Strålglansen återkommer varje gryning
värmer min sargade kropp och själ
i mina drömmars värld.

Gråter en tår av glädje och en av sorg
Allt förenas i min kluvna hjärna
Hjärtat helar sina sår

- Ta ett försiktigt steg i minnenas minfält  




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 320 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-05-13 13:24



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Detta Allt, som så ofta beskrivs ... Det är så gåtfullt. Det beskrivs som fridfullt, utan ängslan. Som målet. Ja, som Ithaka. Här är det själva tanken på Alltet som fungerar som energi, ger liv åt drömbubblorna. Det finns på något sätt inuti varje dröm. Därför finns också lotusblomman där, i varje dröm, blir min tanke.

Det kommer nya dagar, nya chanser och nya drömmar. I denna dikt känns det som man befinner sig väldigt närvarande i färden och att målet blir det energigivande samtidigt som det finns ... inuti färden.

Först när all denna styrka inhämtats tas ett försiktigt kliv i minnenas fält, som tycks mer än laddat.
2007-05-13

  Jan Linderoth
Tack för den här, men gå försiktigt! Eller släng dig framåt med den styrka du har, kanske kommer du undan!
Jag har en tatuering av en lotus på ryggen, hjärtats shakra!!
Tack för din dikt. Jag bokmärker!
2007-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman