Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bråda tider

Oktober har kommit och slaktarn är här
Mot brådaste tiden på året det bär
För nu skall det gallras bland fågel och fä
Och skinkor skall rökas i enespåns trä

Bonden han väljer ut grisar för slakt
Där drängarna kämpar sin ojämna jakt
Och pigorna skriker och drängen han svär
När ostyrit djur fram till slaktarn han bär

Slaktarn han vässade kniven på brynet
Med stadga i handen han avlägsna trynet
Och kniven den vet hur den går i ett djur
Han skyndade på för en till står på tur

När alllting var färdigt och tvättat och klart
Man samlade köttet på bordet i fat
Och skinkorna hängdes att röka i ugn
I medelsam värme så röken blev lugn

Sen malde man köttet och stoppade korv
Man rökte en del där man elda med torv
De andra fick torka på stänger i bod
Att lagras i styrka till smaken blev god

Nu hade man skinka och korv fram till jul
Och tid till sånt annat som stundom är kul
Att sy tyckte pigorna kändes som vård
Men drängarna snickrade hellre på gård




Fri vers av Thommy
Läst 346 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-16 17:20



Bookmark and Share


  Sofie Viktoria
Fin historia med mycket bra rim!
2007-05-20

  Mangal VIP
Varmt och lärosamt!
2007-05-20

  Bodil Sandberg VIP
Här inne hos dig blir man aldrig besviken...det säger jag igen även om jag sagt det förut...hur skulle man annat än kunna ge dig varm kritik...dina texter är ju helt underbara - ja och sen är det med rim och reson som heter duga.. ...så det pirrar liksom i magen ska du veta!!!!
2007-05-17

  nettizen
Härligt rimmat igen, gillar att du refererar så mycket till Det gamla Sverige, inte många som lagt på minnet om hur det brukade vara. Härligt med nån som för historien vidare.
2007-05-16

  Daniel_78 VIP
här rimmar det och flyter på :)
2007-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy