Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mystére - Häxan och katten


 

((( Dörren stängs med ett smäll )))

Ödets strängar kapas
människan ramlar på golvet
- marionetten.

 Den äldsta häxan tar marionetten i
sina händer och förvandla den till
en voodoo docka, hon penetrerar
den med en nål.

Med varje stick av nålarna, väcks
dockan till liv, sakta, sakta känner
dockan varje nål som penetrera
kroppen - en brinnande smärta.

Efter den femte nålen
öppnar dockan ögonen och kroppen
alstrar värme; tills nålen bränner i
häxans hand; nålshuvudet
lämnar ett brännmärke mitt i
hennes handflata. Märket bränner
hål rakt igenom handen.

Detta Ögonblick
- Glöden lämnar häxans
ögon; hon ramlar livlös till golvet.

Katten tittar på med blixtrande ögon

Ödets strängar väcks till liv och
slingrar sig runt hennes kropp.

Häxans kropp styrs nu från strängarna,
- De levande strängarna, ödets strängar.

Hon återlämnas till jorden, begravs.
Katten jamar bredvid graven
försöker gräva sig fram till häxans kropp

 - De levande strängarna, ödets strängar
slingrar sig runt kattens kropp, tar katten
med sig under jorden, begraver henne
tillsammans med sin ägare

Häxans kropp ruttnar i jordens famn,
vattnet tar tillbaka vad som var sitt
och genom jorden växer ett ekträd upp.
    

En till dröm var det . . .  Godnatt . . .




Prosa (Novell) av Night Soul Woman
Läst 295 gånger
Publicerad 2007-05-17 00:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skrivet, tack
2007-05-17

    Donna
...witchcraft...
2007-05-17

  Night Soul Woman
Häxan och katten blev ett :)
2007-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman