Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sensuell spindel eller fjäril?

 

Kära spindel, du vävde din väv
- lögnernas väv, försökte fånga mig

Utan att känna mig fångad
jag föll självmant i din väv
lät dig att väva din väv
runt min kropp, det var
vad du behövde då.

Och jag såg allt medan
min ande flög runtomkring dig
du började sakta sakta äta min kokong
- Från barmhärtighet, du ville att jag
  skulle inse sanningen du ville bli befriad
  från din egen väv, gå vidare.   

Fjärilarnas drottning landade
på spindelns skuldra
- Kom, låt oss flyga vidare,
  du behöver inte
  väva din väv längre.

Fjärilen tog spindeln i sanningens brunn
och kastade henne
i den mörka svarta spiralen
som sakta lyses upp

och ur den gyllene oändliga brunnen
flög spindeln upp som en fjäril
likt fjärilarnas drottning

- Jag är du och du är jag,
  jag bara väntade på dig så länge

Nu flyger de tillsammans sida vid sida

 På en tom tavlan målas en ny målning
- Målningen utan namn, för den som vet.

 

 

 




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 349 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-05-26 14:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Spännande om samspel mellan de två... spindeln och fjärilen.
2009-02-10

    Bodil Sandberg
Vilken vacker dikt..ja som en gripande saga...orden väves genom detta poetiska nät på ett högst bedårande vis och vem fastnar inte då!!!!
2007-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman