Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kan Kärleken lösa denna gåta?

 

¤
När kampen
mellan könen
fallerar.
Rättvisan talar
i sanningens namn;
Balansen återställs.

Efter striden kaos efterföljer
och ställer allt till rätta
den perfekta ordningen.

Vad som skiljer könen
är den röda tråden
överlevnadens tråd.

En gyllene regel skapas
Lev enligt skapelsens arketyp
- människan.

Tillsammans är Vi starka
Ensamma är vi skyldiga
för varandras död.

Må passionens låga
alltid brinna
i arketypens hjärta
våra hjärtan.

Vi behöver varandra
lika mycket som
Vi behöver vara ensamma.

Kan Kärleken lösa denna gåta?
¤

 

 




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 844 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-05-27 11:35



Bookmark and Share


  Jaramald VIP
Om vi är alla ett och samma och av en och samma kropp så borde varje del vara själförsörjaren i sig?
2007-09-05

  VITRIOL
Får mig onekligen att tänka på narrens vandring genom stora arkanan. Kan det vara annat än en kärlek till livet som driver oss på en sån upptäcksfärd här tillsammans och i oss själva? Du skriver med viktiga frågor som svar och du min vän vandrar i skönhet.
2007-05-27

  Jack E. Gladh VIP
Dikten öppnar vägen till ett visare förhållningssätt. Utmärkt skulpterat i poesileran. Mitt svar på frågan är ett tveklöst ja.
Jordens befolkning befinner sig bara i kärlekens förskola nu. Kärleken kan utvecklas hur mycket som helst.
2007-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman