Luca Giordano" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
målning:  Luca Giordano


Extrema feminister versus Kvinnliga balansgångare




Båda lika viktiga i maktens kamp som Patriarkatet.
Extrema Feminister skriker för att bli hörda
de vill ej längre vara de lyhörda.

De kämpar emot patriarkatet och höjer sina svärd!
- Sanningens svärd! Som svischar genom luften  
  och avrättar alla i sin väg, män och kvinnor.

De kvinnliga balansgångarna balanserar
på linan, varje försiktigt steg tas i allvar
och respekteras från åskådare, män och kvinnor.
För att de bevisar att det handlar om vilka mänskliga
egenskaper och skickligheter de besitter.

De extrema feministernas skrik
skakar fundamentet - pallarna
där De kvinnliga balansgångarna balanserar
för att nå sitt mål, bevisa sanningen
istället för att låta de oskyldigas skrik
försvinna i det tomma intet, kvävas
av hånfulla skratt som äro maktens arrogans.

De extrema feministerna knäcks, försvagas
av deras egna skrik som ej bli hörda men ändock
bevisar de att även när fundamenten är labila;
De kvinnliga balansgångarna balanserar
fortfarande på linan, för att bevisa
att oavsett vad som händer, människans starka vilja
får allt att flyta och vad som inte syns över ytan
är intellektets verkliga jag.

Det andra könet finns ej på andra sidan av linan
bara en människa som väntar tålmodigt
och tar emot den som kämpat för vad som
verkligen betyder något.

- Att skapa förståelse människor emellan
  för att kunna skapa en gemensam framtid
  där alla människors kapacitet kan utnyttjas till det yttersta.

- Vad som gäller är inte vem som vinner, maktens krona
  utan vem som hjälper till att skapa en bättre framtid
  och visar hur!

PAX




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 366 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-05-27 15:09



Bookmark and Share


  Jack E. Gladh VIP
Modigt skrivet. Den största makten har den som vet vad kärlek handlar om. Den kärlek som automatiskt skapar jämlikhet. Bra text som ruskar om i tankarna.
2007-05-27

    *Zenobia*
Människan, oavsett man eller kvinna är inte bara en/ett, utan

allt/alla.

Men individen i varje människa vill känna sig behövd och sedd.

Och små cirklar förenar sig i andra cirklar...

Det goda och det onda är två sidor av livet...

Vi väljer själva vilket som låter dominera våra liv...och

andras...genom våra ord och handlingar...
2007-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman