Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskade du, ge mig tid

 


Ibland orden slingrar ur min tunga
ibland tiden överger sin älskade
och allt rör sig snabbare
snabbare än
ljusets hastighet

Tidens pekfinger vrids
timmar, dagar, månader och åren
blir som ett

och då hörs tydligt hjärtas
tröttsamma hjärtslag
medan eldens flamma
dansar i hjärtat

 tungan smakar av
den bitterljuva längtan
som får henne att skrika
- Jag vill leva!

Åren lämnade sina ärr
på hennes ansikte . . .

Tiden smeker sin älskade igen

hon åldras alltför snabbt
hennes vita hår, visdomens bevis.

Men när hon ler, tiden stannar
och ger henne mer tid att lysa i världen
medan hon snurrar runt fingret,
 trådlösa tankar

- Det finns en plats, där tiden vilar;
viskar hon

och snurrar runt sitt finger
de trådlösa tankarna som
ska visa henne vägen
till den plats där tiden inte existerar.

- Där kan tiden äntligen vila och hon med
för då kan hon stilla den bitterljuva längtan
och blunda en stund, hennes mun ska bli en stjärna
och hennes ögon diamanter . . .




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 615 gånger och applåderad av 5 personer
Utvald text
Publicerad 2007-05-29 00:13



Bookmark and Share


  aol
jag blir så tagen
2007-06-14

    Donna
...tiden...evighet eller nu...allt finns där...ibland går den bara så fort ifrån oss...eller vi från den...tanklöst snurrad runt ett finger...
2007-05-29

  Wingardium LeviosA
Tiden är fantastisk. Så som vi människor upplever tid är egentligen bara en av många möjligheter. Det finns våglängder och hastigheter där tiden står stilla. Våra innersta beståndsdelar rör sig med ljusets hastighet, och är således alltid i ett fruset, ickeåldrande tillstånd.

Livet handlar mycket om tillstånd på tal om det, och ju högre mentalt tillstånd vi upplever, ju mer vibrerar vårt medvetande i det stora havet som är universum.

Som alltid en alldeles för silverklingande text för så opålästa kritiker som oss.

Vet inte enns om det var medvetet fast

\"och snurrar runt sitt finger
de trådlösa tankarna som \"

Är en underbar unity of opposites. Hur kan man linda något trådlöst runt ett finger. Det var så visuellt kontroversiellt. Älskade det.

Jag är övertygad om att vi människor bara är vågor på samma eviga hav. Fantastiskt är det, att vi får uppleva och vara medvetna om den värld som finns, och att vi har tid som får oss att förändras och växa.

Blev alldeles filosofisk och djup nu. Det blir en lång vacker natt inatt!
2007-05-29

  Jan Linderoth
Pust! Ja....va....vet...inte...vad ..jag..ska..säga!!
Helt UNDERBAR!!! Och snäll är du också!!
2007-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman