Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varje natt är unik



En ljummen sommarnatt
vilade jag mitt huvud på din skuldra.

En stjärna föll och jag önskade mig
tusen nätter med dig, vid denna stranden.

Vågorna smekte sanden
och drog sig tillbaka
månen speglades
på vattnets yta,
stadens ljuslyktor
återspeglades på det
vågiga vattnet.

Du smekte mitt hår och nacke;
rysningens berusning av din beröring
och bilarna for förbi oss på motorvägen.

- Se på alla upplysta hus i staden,
i varje hus vävs en historia, drama eller komedi.
 
Vid stupets kant satt vi och visslade,
tonerna färdades i luften. . .

Musiken följde vågornas rytm,
havets rörelser.

- Tänk om någon visslar samma melodi just nu.

- Titta. . . ännu en stjärna faller!

- Någon önskar sig
att inte vara ensam längre
i ett av de upplysta husen.

En värmande bris smekte oss båda,
vi hade nog rätt;

en innersta önskan föddes
den stunden, naiv men ändå;
och vi visslade lite högre
kanske vi kunde uppfylla
denna människas önskan
kanske den personen kunde höra vår viskning
och inte känna sig ensam längre . . .
kanske den började viska med oss
i sitt hus men ändå nära våra hjärtan och själ.

Vi stod upp och kastade en sten i havet
tillsammans . . . tänk om den natten
var för alltid våran
en natt som upprepades
om och om igen
tills ingen kände sig ensam längre

- Lyssna . . .

ifrån en förbipasserande bil
hörde vi en viskning . . .

himmeln ändrade sakta färg 
i gryningens ljus.

Varje natt är unik

 

 

 




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 356 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-05-30 15:42



Bookmark and Share


    Donna
...nu är du så där bra igen...gillar detta...smeksamt berättande...med vågornas rytmn i orden...bra, bra...
2007-05-31

  KLANG
förförande vackert... varje rad var unik! Underbart*applåder*
2007-05-30

  prinscess VIP
vackert vackert
2007-05-30

  "Silver" VIP
En natt som upprepas igen o igen, tills ingen känner sig ensam - en vacker tanke som går helt i ton med kärleksbudskapet o vi-känslan jag ser i din poesi.
2007-05-30

  Bengt VIP
En underbart vacker berättelse
2007-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman