Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(en dröm som ej förglöms)


Ekosofins ande tar över



Om inte allt annat . . .

Jag vill vara ensam
gömma mig i min skog
höra mina andetag
bli ett med skogen

medan jag hör
fåglarnas ekande
skri och ser genom
skogens ögon

hur mänskligheten
slaktar jorden
penetrerar dess kärna
för att få svart guld

och jag ser hur träden
dras upp med rötterna
skiljs från moder jord
vindarna gråter
havets vågor reser sig
och faller

Flodernas gudar
sammanträder
och jag väcks ur min sömn

Det är lugnt . . .
- Vi ska förinta oss själva
innan jorden tar sitt sista andetag.

 

 

 

 

 




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 218 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-07-03 11:18



Bookmark and Share


  VITRIOL
Tack för att jag får ta del av dina perspektiv. Behovet av att få skriva om detta är stort. Lika stort är behovet av att få läsa om det. Även fast det gör mig stundom uppgiven, stundom ursinnig att planeten jorden inte visas större respekt är det än tröst att veta att vi ändå är en del som inte sluter våra ögon för allas vår moder. Sjäv tänker jag att det är oss själva - mänskligheten tillsammans med många många andra arter vi utplånar. Jorden lever i större tidsrymder och återhämtar sig så småningom.
2007-07-05

  Rachel Roth
om det ofattbara som håller på att ske
samtidigt svårt att ta till sig
...viktigt
2007-07-04

  Nyfiken drömmare
Riktigt bra skrivet om ett ämne som onekligen berör oss alla - vår planet! Vi kan ju inte byta när vi är klara med den här... Applåd!!!
2007-07-03
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman