Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den röda nejlikan och sången



Han öppnade den dammiga dagboken
och bläddrade bland sidorna
den röda torkade nejlikan
föll på golvet
han tappade andan
de tre sista strofer påminde honom

om "Scarlett pimpernel" och varför,
Varför . . .
 han grät ensam på nätterna
Varför . . .
han stirrade i taket
och viskade varje natt:

- Jag har försovit mig igen,
  livet passerar förbi och hånar mig
  visar mig hur värdelös mitt revir har varit.
  Jag glömde varför du lämnade mig
  jag glömde varför jag hatar dig
  jag glömde varför jag älskar dig
  men jag kommer ihåg
  kommer alltid ihåg

och då tystnade han och blundade
kom ihåg det, som att han var där.

När de satt på kaféets uteservering
och drack te med citron.
Vinden blåste och hennes röda hår dansade
i vinden och avslöjade hennes lena nacke,
nacken han älskade att smeka och pussa
och hon tittade rakt in i hans ögon
med en blick som tindrade av lycka.

Han kunde fortfarande höra hennes röst
i sitt huvud; när hon sjöng och smekte hans hand:

"Il faut oublier
Tout peut s'oublier
Qui s'enfuit déjà
Oublier le temps
Des malentendus
Et le temps perdu

Ne me quitte pas
Ne me quitte pas
Ne me quitte pas
Ne me quitte pas"





En liten flicka som passerade förbi
gav henne en röd nejlika hon hade snott
från en trädgård nära caféet, flickan
tyckte också att hon sjöng som en ängel.
Hon kramade henne och flickan
med de rosiga kinderna smög tyst iväg.

Och då svartnade allt i hans huvud,
 han försökte komma ihåg
vad som hände efteråt
men han kunde inte
i hans huvud ekade sången
medan han viskade:

- Jag har försovit mig igen,
  livet passerar förbi och hånar mig
  visar mig hur värdelös mitt revir har varit.
  Jag glömde varför du lämnade mig
  jag glömde varför jag hatar dig
  jag glömde varför jag älskar dig
  men jag kommer ihåg
  kommer alltid ihåg.

och sången nynnade honom till sömns
 
"Pour couvrir ton corps
D'or et de lumière
Je ferai un domaine
Où l'amour sera roi
Où l'amour sera loi
Où tu seras reine

Ne me quitte pas
Ne me quitte pas
Ne me quitte pas
Ne me quitte pas"

"Ne me quitte pas"
("Lämna mig inte")

Det var han som lämnade henne
men det kom han aldrig ihåg
och han förstod inte franska . . .

 

 

 




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 289 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-06-03 00:04



Bookmark and Share


  KonstigaKatter
Merveilleux, som fransk film - djupt
2007-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman