Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På en liten blomsteräng

Jag sitter på ängen i solen och ser
Allting vad ängen och blommorna ger
Till fjäril, humlor och bin
Av blommors nektar ljuvligt som vin

Söta dofter kommer med vind
Lövad krona svajar på lind
Starren stolta stå i sin tuva
Rosens grenar söker mig luva

Tjärad blomster lyser i rött
Mesen jäktar för ungar hon fött
Fibblorna visar hattar i gult
Aldrig jag skulle kalla det fult

Tänk att sommarens ljus fick allt detta att gro
Och i värmen och dofterna sprids det en ro
Som bär själen till nya höjder av lycka
På en äng som bara blommor kan smycka




Fri vers av Thommy
Läst 827 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-06-04 19:50



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg VIP
Härligt somrigt och flödande rakt in i själ och hjärta!!!Som alltid underbara rim min vän!!!
2007-06-06

    sunnanvind
Jättehärlig dikt! Man är ju där då du beskriver så bra!
2007-06-04

    JJ VIP
Lite bittert har jag insett att våren har gått ifrån mig (i år igen) men jag gläds åt din somriga dikt! Mvh. JJ.
2007-06-04

  nettizen
Ja, och både djur och natur vaknar till liv och så även vi....
Vacker härlig sommardikt!
2007-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy