Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En del kallar det höst

 

jag kallar det melankoli 

det här sakernas tillstånd

lika blint och svart som olja genom bålen

vad hjälper det att lyssna till nya sånger

när det är samma sak i år

bara illustrerat med mer välklädda ackord

 

det är så man vill vansinnesvråla-

dansa på gravar och väcka döda

men fina flickor skriker inte

hysch, var nu inte besvärlig 

 

anyhow

det är något jag alltid tappar i mellanrummen

eller

egentligen aldrig har haft när jag befinner mig där;

som förmåga till rationalitet

som förnuft eller värdighet;

ja, jag må vara ståndaktigt dåraktig

men jag har trots allt redan varit nere på knäna och vänt

ett antal gånger

 

hade åtminstone inte tänkt sjunka djupare än så

i år

 

 




Övriga genrer av Elin S
Läst 684 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-08-28 13:20



Bookmark and Share


  swimsus@gmail.com
Underbar läsning med poetiskta fyndiga tankegångar med klack på varje ord..
ja jag antar att de kallar det höst..men vi vet bättre..!!
Kram! ;)
2007-08-29

  Eline.P
Tack för läsningen! Tycker mycket mycket om din dikt. Sparar detta.
2007-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Elin S
Elin S