Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Labylekens Kärint

Väggar framför och bredvid, diagonalt och upprätt
en rädsla som slår i takt med mörkret

Trots allt en ofantlig gränslös glädje
blodröd puls som förvirrat sig i gångarna
rosenblad som dansar bland tonerna
sammetslen sötma i kramp

Erfar mörkret omsvepa mig, min rädsla
ord faller förvirrat och byter plats
kärlekens labyrint blir labylekens kärint
sinnena dansar till tveksamhetens toner

Ibland hittar man ingenting i mörkret
bara hindervägg utan kompass
men någon berättar med hjärtats språk
lugnets famntag bromsar andfåddhet

Hjärtats språk lyser upp skyltar
hittar stigar som leder någonstans

Luftrummet andas purpurrött
hittar orden på vägen och ut till världen
med en hand i min, leende och trygg
till sinande tveksamhet och öppna famnar

Vet, förstår och anar en framtid
där människan kommer att växa
en kärlek, dock inte utan svårigheter
i styrkan kan vi hitta de rätta orden

Ensam står man fast utan skyltar
utan kompass i cirkelrunda spår

Ibland behöver man falla för att hitta
benämningarnas embargo i kärlek och vänskap
en lyktans visdom i kärlekens labyrint






©




Fri vers av Juli
Läst 335 gånger
Publicerad 2005-03-17 08:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Juli
Juli