Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lögnernas tunga kontra sanningens öga

 


I ett rum
med hängande kristaller
förvaras sanningen
bortom tid och rum.

I tystnaden allt sker,
sanningens öga
sover aldrig!

Rumsnyckeln vrids om i låset!

När tiden är kommen, lögnernas kraft
ska öppna dörren med en smäll.

- Den som kan se sanningen
genom lögnerna
skall låta
tungans
svärd
falla
en
gång.

Dörren ska stängas igen
med en smäll.

Lögnarens avhuggna huvud
skall leva vidare
under sanningens öga.

Fyra av de hängande kristallerna
ska falla i hans ögon och öron;
lögnernas tunga
kommer att tala till väggarna
och yra om sin smärta.

 




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 429 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-06-11 00:47



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Läser denna precis efter jag lagt ut Kyss. Blir sittande med ännu en fråga. Poetiskt skrivet som tusan.
2007-06-15

  Catrin
Med tyngd och maffigt språk fångar du mig här och läser gärna flera gånger.
2007-06-11

    *Zenobia*
rakbladsvass...knivskarp...

snyggt smidat...
2007-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman