Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
höghuspojken.


det brinner en himmel i hans spår.



jag drömde om min bror i natt
han var liten
inte mer än två år
jag höll om honom
lekte med fingrarna
i hans solblekta sommarhår


nu vandrar han längs gatorna
som en vildvuxen man
blott sjutton år
och det brinner
en himmel i hans spår


vad var det som gick förlorat
varför gråter jag som då


jag tappade tiden
men han kommer till mig i drömmarna
han är precis
som han var då
tovigt hår gröna ögon 
de som stjälpte en värld


jag drömde om min bror inatt igen
jag vågade hålla honom hårt


vad var det jag försummande
vad gjorde jag fel

var hände med tiden
i hans sommarhår




Fri vers av Tove Meyer VIP
Läst 1061 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-06-11 01:23



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
Så vackert fångad!
2007-07-14

  _Mian_
Du använder orden som en skulptör avänder kniven. Mejslar fram de exakta formuleringarna, på ditt alldeles egna sätt, så det går rysningar utmed ryggraden. Texten är fantastisk och känslan sitter som gjuten. Smärta och kärlek i förening, utan att kliva över gränsen.
2007-07-05

  Carlita
underbara tillbakablickar blandade i nuet... du har ett säreget språk som bärs av mkt känsla.. vackert skaldat
2007-07-02

  BaraSaraaa
underbart och så mycket känsla!
2007-06-28

  Agnes
Mycket kärlek i de här raderna. Bland det starkaste jag läst.
2007-06-15

  aftermath
håller med föregående kommentar
\"du vågar vara svag\"
sånt är starkt
2007-06-12

  Aisha VIP
.....jättefin....varm med mycket kärlek och ömhet....bokmärker!....kram från Aisha
2007-06-11

  Patrick K
Vacker
2007-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Tove Meyer
Tove Meyer VIP