Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allt raseras til slut . . .

 

på min handflata jag somnar,
i beröringens trygghet
väver jag mina drömmar.
~~~
¤

Med Elliptiska rörelser
ett blå kloster byggs
på jordens mitt
kunskapen som förlamar
förändringarnas vindar
blåser
Det övergivna klostret
 rämnar
~
epileptiska episoder
lämnar sina markörer
tvåsamhetens röda hus
byggs med ett vitt staket
runtomkring; på jordens mitt
¤
elliptiska rörelser
plattorna under jorden rör sig
jordbävningen
~
- jorden öppnar sin mun
och sväljer vad som är sitt
tillbaka till jordens röda kärna
¤
Fullkomlighet
- det gröna huset
~
och i en grotta
jag finner min ro
lär mig av naturen
och på grottans väggar
 ritar jag mina känslors värld
en tanke blott - kunskapen som förädlar  
Passionens eld . . .
- jagar bort skuggorna
och visar vägen!
¤
Inom en natt det gyllene tornet byggs
när tornets topp har nåtts
förändringarnas gyllene tromb
 invaderar det nybyggda Atlantis
- toppen har nåtts, allt måste börja om
och det gyllene tornet
rämnar, raseras
återvänder till havets trygga famn
~
på min handflata jag somnade,
i beröringens trygghet
vävde jag mina drömmar
allt finns inom mig

¤
~ den ökända styrkan, väcks till liv ~
~
- Silenzio Maestro! ~

Därefter . . . tystnad

 




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 399 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-06-14 00:05



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Här finns mycket att säga. Satt med texten 15 minuter. Vart tog dom vägen. Dina ord meningar menar mot något bortom. Du gav mej en glimt. Jag är djupt tacksam och imponerad.
2007-06-16

  palle
Människa av gåtfullhet, människa av evighet, djupen berör igen.. tack för poesin som flödar! H.palle
2007-06-14

  Lejonhjärtas poesi
Allt det yttre raseras till slut, inget motstår tidens tand och naturens krafter. Än en gång så förgyller du vår tillvara med dina tänkvärda ord som pendlar mellan förstörelse och passion och berättelsen är mer än läsvärd. Den slutar så effektfullt med insikten om att allt finns inom oss och det mäktiga ljudet och kraften i tystnaden, tack!
2007-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman