Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN TRÄDGÅRDSMÄSTARES TANKAR



Taxus baccata
en underbar växt.
Hedera helix
också en absolut favorit.

Tilia en av de tåliga.
Acer ett släkte av rang.
Ilex gillar jag skarpt
ävensom Fagus och Quercus.

Ulmus en hotad och älsklig art.
Sorbus aucuparia betydligt underskattad,
Carpinus betulus, hurra!
Juglans regia; men ack så öm…

”Nu glömde du ändå Crataegus?”




Fri vers av Nils Sondefors
Läst 311 gånger
Publicerad 2007-06-15 12:12



Bookmark and Share


  Nils Sondefors
Re: Hej!

Tack för ditt trevliga meddelande Agnes!
(Jag har haft semester och inte varit i närheten av en dator på fem veckor...)

Fin väg du verkar ha till jobbet!
Jo, jag har varit i Tvååker, bokskogarna där är fina...

Nisse
2007-08-06

  Agnes
mmm... jag är så lyckligt beskaffad att jag måste vandra genom ett arboretum varje morgon till jobbet. Och utanför mitt hus klänger en enorm murgröna, en sann favorit, som ibland även letar sig in via fönsterspringor och ventiler.
Din text fångar den där ömma känslan jag har för alla våra vackra träd vi har här i landet.

(Favoritstället är de gamla bokskogarna i Tvååker, i Halland. I skogen finns stora mossbevuxna stenblock som en gammal skogsmästare en gång i tiden högg in ordspråk och talesätt på. Har du varit där?)
2007-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Nils Sondefors
Nils Sondefors