Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brev till lillasyster

 

Jo, jag vet
jag tjatar
om
stålverket
(det som aldrig sover)
solen
(den som aldrig går ner)
gnisslande
malmvagnar
och
isbrytarna
i hamnen

Med risk
att bli tjatig
skriver jag
återigen
om sömnlösa nätter
bland skroten
vid vattnet
just när isen
släpper
och
folköl
värmer

Förlåt
men jag
kan inte
låta bli
att älska
nattpromenaderna
genom tomma
industrier
Hur pulsen
höjs
när man får
ducka
eller
springa
för vita bilar
med röda prickar

Jo, jag vet
jag tjatar
om detta
Allt det
jag älskar
Allt det
jag vill visa

Jag tjatar
om allt det
du aldrig
kommer se




Fri vers av Pojken i Svart
Läst 591 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-06-21 16:54



Bookmark and Share


  Zam
absolut en ny favorit. Tack M :)
2007-06-30

  Manal
slutet är det bästa. Gillar hela texten
2007-06-26

  Smultris
Ohhh lilla pojke, vart har du hållit hus...?

Fan, du är precis lika jäkla bra nu som då ;)

Du är faktiskt en av sidans bästa poeter så det blir lika tomt varje gång du tar dina små avbrott härifrån, och jag är lika glad varje gång du kommer tillbaka:D
2007-06-21

  Vind
Tycker om dina ord, hur de faller efter varandra, den norrbottniska känslan... och det flerbottnade slutet.
2007-06-21

  danshäxan
Hej!
Jag gillar språket- direkt-rakt och ungt.
Jag gillar också radbrytningarna.
Känns rätt med fragment.
Kommenterar inom parentes./ danshäxan


Brev till lillasyster




Jo, jag vet
jag tjatar
om
stålverket
(det som aldrig sover)
solen
(den som aldrig går ner)
gnisslande
malmvagnar
och
isbrytarna
i hamnen (bra miljöbeskrivning)

Med risk
att bli tjatig
skriver jag
återigen
om sömnlösa nätter
bland skroten
vid vattnet
just när isen
släpper
och
folköl
värmer (häftigt med is och folköl- känns fräscht)

Förlåt
men jag
kan inte
låta bli
att älska
nattpromenaderna
genom tomma
industrier
Hur pulsen
höjs
när man får
ducka
eller
springa
för vita bilar
med röda prickar ( detta stycke är kalasbra med högt tempo
( och temprament)

Jo, jag vet
jag tjatar
om detta
Allt det
jag älskar
Allt det
jag vill visa (känner otålighet....bra tempo igen)

Jag tjatar
om allt det
du aldrig
kommer se
2007-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Pojken i Svart
Pojken i Svart