Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Möte med Toppjungfrulin


Dom möttes i skogen

Lilla ört jag söker dig
Var växer du, kom visa mig
Jag alltid önskat dig få se
Så res dig nu om jag får be

Med skrud i vitt och gröna blad
En teckning av dig gör mig glad
I många år du gömt dig väl
Jag kan ej finna vettigt skäl

Jag vill dig inget ont min vän
Kanske har du det på känn
Jag gick i skogen här om dag
När rosen tog ett redigt tag

Jag lossa tagg i bryn av sand
Och tittar på en sargad hand
Och där i gräset mot mig le
Den vita blomma jag vill se

Så liten och så ljuvligt grann
Jag lycklig är jag henne fann
Din lyster är så bräckligt skön
Där du stolt stå på ditt krön




Fri vers av Thommy
Läst 346 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-06-27 19:41



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Ljuveligt ljuveligt ...poesi att njuta och insupa i skön harmonisk anda!!!!
2007-07-05

    JJ VIP
Ja den söker skall finna! Fin dikt om sökandet efter en svår sedd blomma! Mvh. JJ.
2007-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy