Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vår kunskapsförmåga är som ett vitt, oskrivet papper på vilket erfarenheten skriver de ord som utgör våra kunskaper.


Lånade förväntningar

Varje gång jag lever
andas jag ännu en gång.
Döden förhåller sig långt borta
var gång pusten mig lämnar.

Ramlar jag fallandes
mister jag mitt fotfäste
Obalansen får mig att minnas
att hålla båda fötterna på jorden.

Springer jag hastigt fram
mister jag andan.
Elden i mina lungor
bränner ut min vilja att springa.

Ligger jag utsträckt på marken
kan jag aldrig somna eller drömma.
Det får mig att minnas
när ditt huvud vilade mot mitt bröst.

Har jag fått allt jag kan önska
Och uppfyllt alla mina mål
Har jag inget heller att leva
För jag har inte dig

Alla gånger jag dör
håller jag andan.
Livet förhåller sig nära
när luften aldrig kommer tillbaka.




Fri vers av fallen
Läst 361 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-06-29 00:12



Bookmark and Share


  fallen
Det ä så långt kvsr, och jsg ångrsr stt jsg dkrev dens dikten....det fanns så mycket mer jag kunde ha skrivit om jag lugnat mig....det var i valets stnud denna uppenbarade sig.
2007-09-14

  Jan Linderoth
Är glad att du skrev denna! Vissa texter finns liksom lagrade men kan bara tas fram av den som kan. Du avslutar den suveränt med hur nära livet är precis då det till synes tycks upphöra. Jag applåderar intensivt!
2007-06-29

  Carlita
mkt nära o vacker text
2007-06-29

  Sunlight
Tycker mycket om det du skriver, upplever att stroferna följer dämpat efter varandra på ett självklart sätt. Din dikt berör!
2007-06-29
  > Nästa text
< Föregående

fallen
fallen