Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mörkret falnar till slut



det gör ont när du ber mig
tysta ner min smärta
förneka mörkret
vara som du vill

det river upp förtvivlan
att se hur du försöker
gå din väg ifrån mig
av trötthet efter att
ha sett mig
det innersta
som inte
vem som helst fick se

du kämpar
men orkar du
gå ifrån mig
ifrån oss
det vi faktiskt delat
jag ser hur du vill
men inte kan
du måste stanna
precis som jag

du försöker lämna
allt svart jag bär på
genom att lämna oss
men du ska märka
att det är svårare
att lämna någon
som satt spår

du kan inte begära
att mörkret ska avlägsnas
du kan stanna
genom att orka

och mörkret falnar till slut




Fri vers av devilsangel
Läst 416 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-06-30 23:47



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Du är oerhört bra på att beskriva det komplicerade i nära relationer.

\"det gör ont när du ber mig
tysta ner min smärta
förneka mörkret
vara som du vill\"

Ja, vem bär inte på mörker? Vi hanterar det däremot olika. Så går vi genom stormarna och sätter våra spår i varandra ...

\"men du ska märka
att det är svårare
att lämna någon
som satt spår\"

Så sant och så bra skildrat.
2007-07-05

    Bodil Sandberg
\"det river upp förtvivlan att se hur du försöker gå din väg ifrån mig av trötthet efter att ha sett mig ..det innersta som inte vem som helst fick se...\" - det är mörk och vacker poesi det är dramatisk och laddad poesi det är oerhört gripande poesi!!!!
2007-07-02

  Catrin
Gripande text om den svåra balansgången av att vara sig själv tillsammans med någon annan...om att orka vidare, ta sig upp till ytan och kanske att mörkret falnar.
2007-07-02

  Lena Renman
Hej
Väl beskriven om en fråga och en bön om att förändras, men man kan ju inte förändras för någon annan, det håller inte.
Om man är en banan och någon ber en vara ett päron kan man alltid försöka och bli ett andra klassens päron men man är alltid en första klassens banan.

Du och det som finns inom dig är du. Du beskriver det här mötet mellan det yttre och det inre och en andra part samt frustrationen där med vackra poetiska innerliga ord som berör
Lena
2007-07-01

  Night Soul Woman
Jaaaa :) mörkret falnar till slut . . . Bra skrivet vännen! *applåd* och *bokmärkes* så klart!
2007-07-01

    Lindizz
mycket bra, starkt och berör..det gör ont, varje ord...grymt bra text..
2007-06-30

    ej medlem längre
...mörkret falnar till sist
En positiv och fin mening i allt det svåra och mörka.
Att dela mörkret gör ju livet lättare för båda som jag ser det.
Ännu en välformulerat och djup text som får en att tänka till och som berör.
2007-06-30
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel