Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
:D


Under vattnet ser allt annorlunda ut



Bakom bänken gömmer sig en anka
äter smulor glömmer kalle anka.
På bänken sitter prinsessan,
läser brevet från sin älskade
och i sjön,
bredvid
bänken
två svanar spionerar
medan grodorna och prinsen allieras

Planen är klar, alla sätter fart
svanarna kacklar, prinsen
tar ett djupt andetag, lägger sig
under vattnet och på näckrosbladen
hoppar grodorna och kväker
lockar prinsessan med deras lekar;

hon lämnar brevet på bänken
lyfter kjolen, vadar ut i vattnet . . .

när hon närmar sig, hoppar grodorna
från näckrosblad till näckrosblad
leder henne till prinsen,
som gömmer sig i vattnet
längtandes, drömmandes . . .

han vill stjäla den första kyssen!

Grodorna simmar i vattnet
lockar prinsessan nära prinsen;
prinsen har snart inget syre i sina lungor
men han håller andan ändå
han kan se hennes fötter
Åh vad han längtar att få beröra
hennes lena läppar


fiskarna kittlar hans fötter

men han tålmodigt väntar!

Han hör hennes skratt,
medan hon närmar sig
plaskandes!

- Piga, piga spring hit! skriker hon med ett skratt
och hon snabbt för handen genom vattnet!
- Näcken har tappat sin flöjt! Oj!
och under vattnets yta kom bubblor och ett skrik,
runtomkring lyfte fåglarna från träden . . .
 
 
 
 




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 301 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-07-04 00:02



Bookmark and Share


  Lejonhjärtas poesi
Ännu en underbar saga, hoppas prinsessan får sin drömprins en dag när grodarna dansar till lärkans drill!
2007-07-04

  Michaela Dutius
sagolik....med verklighet som skymtar bakom prinsesskronan
2007-07-04

  Bjarne Nordbö
Man lider med näcken. Du, den här piggnade jag till av 04.45. Härligt fabulerande. Tack.
2007-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman