Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kylans övertag



utslagenhet bedrar
i ett mjukare tonfall
än själsliga avsikter
darrar obemärkt men skadat
av förunderliga övertramp
inombords håller vi sanningen
som aldrig vågade förtäljas

kunde vi tas sönder
om ärlighet öppnades

krossade skal
under barfotade hälar
skär i sår
som vi själva skapat

i varandra
inuti det som ännu värmde oss
en stund så intensiv
men bara lånad

trötthet som faller
bakom rösten
kämpar med naken iver
för att inte spricka

vi tillät kylan få övertag
som i andra bittra ögonblick
av destruktiv fördärvelse
det avbrutna med sitt försprång
som vi försökte springa i från

snubblar på samma sten
vid varje inrutad strid
mot en besatt makt
som aldrig var annat än
motbjudande

där vi skiljs av tomhet
i skal som aldrig fick läka färdigt




Fri vers av devilsangel
Läst 315 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-07-13 14:54



Bookmark and Share


  KeL
Återigen en mycket bra och stark text.
2007-07-14

  Lena Renman
Hej
Frågor om dessa svåra ämnen, frågor och bitvis svar. Som vanligt så fyller du med dina ord. Gillar särskilt

\"kunde vi tas sönder
om ärlighet öppnades\"

Lena
2007-07-13

    JJ VIP
Texten ger ett intryck av sargad kärlek, en kärlek fylld av stick där man inte hinner frigöra sig från gadden förrän nästa redan är instucken...Jag gillar dikten den skänker en slags vemodig vidsyn, ett konstaterande sett utifrån...Dina ord och sammansättningarna av dom samma är som vanligt bildligt talande och av högsta klass! Mvh. JJ.
2007-07-13

    Bodil Sandberg
Här diktar du med smärtans ord om den destruktiva fördärvelse som kan drabba oss när vi är som sårbarast...när kylan får övertaget...och du poetar så att det KÄNNS...PÅ DJUPET!
2007-07-13

  Dilsewat
Magnifikt välskrivet!
fint flyt igenom raderna...
och innehållet,
skarpt!
2007-07-13
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel