Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De som oberört går vidare


det finns de som går sönder
av blott en beröring
om den inte är av guldklädd hand
av ord som inte är av sammet
men heller av inget ont

det finns de som lovar
alldeles för mycket
sen inte står till svars för sina ord
som inte förstår att löften sårar
om de bryts när tillit finns

det finns de som antyder
att något äkta existerar
vilseleder förtroende
men går sin väg
när motgångar frodas
går sin väg
utan sorg

det finns de som brister
av kylans vindar
fast de varma alltid fanns
som inte kämpar
fast någon behöver
deras styrka
för att vinna strid

det finns de som aldrig inser
vad de haft
som inte uppskattar
vad de fått
går oberört vidare




Fri vers av devilsangel
Läst 383 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-07-15 20:23



Bookmark and Share


  Albert
du är en seende!
kanske en dykare rentav!
2007-07-17

  isabel louise
berörande sann dikt, bra skrivet!
2007-07-17

  solrosen1
Underbar! Kan inte säga annat! : )
2007-07-17

  FÖRBJUDENKÄRLEK
Du berörde mig djupt. Jättefin !
2007-07-17

  Bjarne Nordbö
Det finns alltför många saker vi inte borde möta. Du formulerar dej bra här.
2007-07-17

  Catrin
Dina texter griper alltid tag i mig... du har ett aldeles särskilt språk som berör. Du känns så äkta när du skriver och det känns så äkta det du skriver.
2007-07-16

    Bodil Sandberg
De finns ja...det ska gudarna veta - en oerhört stark dikt tycker jag - styrka ur erfarenhetens djupaste mörker !
2007-07-16

    Maria Malm
Det finns alltid såna..bra och välfångat.
2007-07-16

  Lilla My* VIP
Går inte oberörd från den här!! Sätter spår....starkt**
2007-07-16

  issac.a.m
Det finns de som säger att du fångar oss,skriver gripande poesi ..Underbart
2007-07-16

  K*
usch ja :/

håller fullständigt med
2007-07-16

  Agnes
Ja, ibland önskar man att människor ville öppna ögonen, komma till insikt och njuta av livet istället. Du fångar ett dilemma alldeles glasklart!
Vackert!
2007-07-15

  aftermath
här greppar du mångas tillkortakommanden
bistra sanningar\'
som svider
2007-07-15

    ej medlem längre
\"för att INTE hamna i klorna\" ska det förstås stå i min kommentar!!Förlåt slarvmajan...
2007-07-15

  Dilsewat
sanningar som har skurit mycket människokött!
2007-07-15

    ej medlem längre
Jag läser in besvikelser men även skarpsynthet på vad det är att en del sviker. Medvetenhet om och att kunna läsa andra på bättre sätt är en av grunderna för att hamna i klorna för dessa människor.
Strålande skrivet med ditt eget speciella språk!
2007-07-15
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel