Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Latin:  Oeftergivligt villkor

källa: http://hem.passagen.se/pluver/citat.html




Conditio sine qua non

Livet har två ändar

Detta är ett Oeftergivligt villkor

Tänk på detta när du löneförhandlar med fan

Kräv mesta möjliga utdelning nu

Och lämna bonusen till sedan

Använd  Corpus delicti

Din egna kropp

Tills tillvaron samlat nog med bevis för att döma dig till döden




Övriga genrer av Nikolai Jungsin VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-07-20 16:16



Bookmark and Share


  Nikolai Jungsin VIP
En förklaring till Corpus delicti
Betydelsen är:
Brottets kropp, det föremål varmed brottet utförts

Och att leva är ju att bryta mot döden..
Sedan kan det vara nästintill Delikat..
En balansgång
Funderade först skriva Använd din delikata Corpus.
:)
2007-07-22

    ej medlem längre
Att använda latin i poesin är förlegat enligt mig!
Ett försök att skriva som Lando kanske men inte ens det räddar denna text!
2007-07-21

  glittertindra
jo.. så är det... lämna inga bakdörrar...
2007-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP