Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Välkommen till de sjukas värld

 

Journaler
skapar oss
formar våra liv
Likt en stämpel i pannan
till allmän beskådan
Diagnosen
ställd
på antaganden
på fördomar
efter sidor i en bok
Inget möte
blir för personligt
svårt att vara
kall och professionell

Diagnosen
i din panna
hindrar
begränsar
Drar dig in i ett system
du helst vill slippa
Men sjunker
likt i ett träsk
allt djupare
Svårt att ta dig upp
med en tung sten
bunden runt din hals
Knuten
omöjlig att få upp
Orden
ristade
omöjliga att sudda ut




Fri vers av Pojken i Svart
Läst 474 gånger
Publicerad 2007-07-23 03:29



Bookmark and Share


  danshäxan
Hej!
Läser den här med stort intresse.
Se mina reflektioner occh kommentarer inom
parentes. Nu läser jag den på mitt sätt...
kanske inte alls vad du hoppats på / danshäxan

Välkommen till de sjukas värld




Journaler
skapar oss
formar våra liv (snygg och stark inledning- ja visst är det så)
Likt en stämpel i pannan
till allmän beskådan (detta också även om det inte är för allas
Diagnosen (ögon att läsa)
ställd
på antaganden (ja- så är det alltid... finns inget annat sätt
på fördomar (om det inte är somatiska krämpor men även
efter sidor i en bok (de diagnoserna kan vara byggda på
Inget möte (antaganden)
blir för personligt (jättesnyggt formulerat - inget möte..osv)
svårt att vara
kall och professionell

Diagnosen
i din panna
hindrar
begränsar (kort och starkt i starten här)
Drar dig in i ett system
du helst vill slippa
Men sjunker (sjunker blir verkligen tydligt....)
likt i ett träsk
allt djupare
Svårt att ta dig upp
med en tung sten
bunden runt din hals
Knuten
omöjlig att få upp
Orden
ristade
omöjliga att sudda ut (slutet understyker det du säger
hela vägen.... det som står i journalen
byggt på antaganden är omöjligt att
bli fri från)
2007-07-26

  Smultris
Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om denna, hjärtat.

En del i texten är konkret och kan syfta på vissa fakta som vi pratat om och en annan del kan vara rent metaforisk.
Alltså en djupbottnad text med många olika meningar och tolkningar, en text som alla kan hitta sin egen identifikation i.
2007-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Pojken i Svart
Pojken i Svart