Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På marknad vi gå

Idag är det lördag på marknad vi gå
För husbonn vill köpa en ko eller två
Pigan får stanna på gården idag
För sist var hon ofta med karlar i lag

Jag går ner till skjulen där drängarna hänger
Och supen jag får utav finkel den fänger
Men efter ett tag smakar brännvinet bra
Och snart börjar drängarna fingerkrok dra

Strax börjar två utav drängarna brottas
Dom rullar och slåss så att bringorna blottas
Och rätt var det är har det bildats två lag
Där alla vill ta sig ett nappare tag

När hemåt vi vandra är ögat mitt blått
Och näsan den ömmar av slagen jag fått
Och brännvinet släpper sitt ljuva behag
Men visst var det trevligt på marknan idag




Fri vers av Thommy
Läst 617 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-07-23 19:09



Bookmark and Share


  Erik L
Fantastiskt bra diktat - jag applåderar igen!
2007-09-10

  Bodil Sandberg
Helt bedåramde poesi - du får alltid dina texter så levande!!!!
2007-07-24

    JJ VIP
Haha! Ett hederligt \"nävaslagsmål\" som vi säger i mina bygder! Tiden vrids tillbaka i läsandet av dina rader, en trevlig tillbakatitt till bondesamhället...men jag tycker lite synd om pigan...Mvh. JJ.
2007-07-23

    sunnanvind
*skrattar* Ja det var trevligt Thommy på marknad idag! Tack för fin läsning!
2007-07-23
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy