Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Storfrämmat

På gården så väntas det storfrämmat snart
Det städas och fäjas i ilande fart
Husbonn ger order som drängarna får
Och bonnmoran ojar och sliter sitt hår

Pigorna tittar nervöst ner i golv
Men skynda er nu för han kommer ju tolv
Men vad skall vi göra en piga då sa
Ta fram finporslinet det måste vi ha

Det skramlar om vagnen som rullade in
Och hästen som drog den han verkade stinn
Dörren den öppnas och prosten klev ur
Han ser upp mot himmlen, det blir nog en skur

Jag hoppas att allt uti stugan är väl
Ja allting är bra med min kristliga själ
Kom sätt sig till bords för att smaka en bit
Moran serverar med iver och flit

När prosten har ätit han lutar sig bak
Han klappar sin mage och tittar i tak
Sen spänner han ögat i bonden och säjer
Nu vill jag ha svar inte värt att du väjer

Hur är det med tron på din ensliga gård
Läser ni boken om själarnas vård
Nja svara bonden med hjärtat i hals
Inte våga han ljuga och ge prosten en vals

En bättring jag vänta till nästa besök
Så ta dig i kragen och gör ett försök
Så reste sig prosten och tacka för sig
Han resor har gjort han allt annat än vig




Fri vers av Thommy
Läst 294 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-07-25 13:39



Bookmark and Share


    sunnanvind
Du är en klurig en på dikter! Bravo!
2007-07-25

  charlotte hedendahl
Flyter bra och är fyndigt skriven!
2007-07-25

  ospray
Skönt skriven med ett härligt flyt


applåd till dig !!!
2007-07-25

  nettizen
Härlig bonna-dikt med suveräna rim . :)
2007-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy