Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På väg till bröllop

Myrar stora ändlöst långa
Söker att min stövel fånga
Myggen tär mitt lugna sinne
Där jag går i gammalt minne

Hjortron blommar vit på mossa
Dagen varm, min rock jag lossa
Spänner den på kontens lock
Som ligger vid en fjällbjörksstock

Stav av björk att stödja mig
Där jag går på ojämn stig
Tar mig över stock och sten
Där ringtrast sjunger från en gren

På stranden vid ett vattenfall
Jag tänder eld för jag är kall
Och norrsken visar upp sin skrud
I dans tillsammans med sin brud

Av vattnets porl jag somnar in
Och drömmen är om kvinnan min
Som väntar mig om dagar två
Då skall hon mig till make få




Fri vers av Thommy
Läst 392 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-07-26 20:43



Bookmark and Share


  Tärningen är kastad
Att läsa dina texter är som att hitta en gammal sångbok på vinden,full av gamla skillingtryck. MAN BARA NJUTER.
2007-07-27

  Bodil Sandberg
Jättevacker poesi... härligt målerisk..levande poesi...man följer onekligen på färden.. mot bröllop!!!!
2007-07-27

  nettizen
Åh... trolskt vacker!!!!!!!
2007-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy