Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kom ta min hand

Kom ta min hand så skall jag dig visa
Men lova att blunda du får inte kisa
I ljum sommardag, vi gick genom skog
Med ögonen stängda och läppar som log

Jag tog hon till glänta som stålar av sol
Här gick hon bland blomster i blårutig kjol
Jag lade min filt där i mitten av ängen
Och dofterna spred sig av gullregnets hängen

Jag dukade filten med koppar och fat
Och lade på tallrik min medtagna mat
Vi satt där på ängen bland blommor och bin
I mina ögon så var hon så fin

Vi drack vårat kaffe och pratade glatt
Jag älskar att höra hennes klingande skratt
Jag la mig på filten att ta mig en blund
I värmen och solen jag somna en stund

Jag vakna och såg henne titta på mig
Hon sade jag tror jag har känslor för dig
Mitt hjärta det hoppa av lycka i bröst
Jag svara detsamma med ostadig röst

Jag tog henne mjukt i min längtande famn
Det känns som jag äntligen kommit i hamn
Allt känns så rätt när jag är vid din sida
Mina känslor för dig kan nog ingen bestrida

Med fingret jag flytta en lock bakom öra
Med ögon allena hon mig kan förföra
Det rågblonda håret kan göra mig blind
Och vackraste rosen den har hon på kind

Vi älskade hänfört i solstrålars glans
I ljuvliga älskogens svettiga dans
Efter den dagen vi hade på äng
Så lever vi samman och delar nu säng




Fri vers av Thommy
Läst 380 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-07-28 15:02



Bookmark and Share


    JJ VIP
Wow! Grattis! Till kärleken och en bra berättande dikt! Mvh. JJ.
2007-08-05

    amorfati
Det är mycket skoj att läsa det här, den skiljer sig så mycket från andra dikter genom sin strika rytm och rim. Gillar verkligen det. Vackraste meningarna: \"Vi älskade hänfört i solstrålars glans
I ljuvliga älskogens svettiga dans\" Wow!
2007-08-01

  Bodil Sandberg
Som alltid skriver du ljuv poesi..ur känsla hjärta och själ...begärlig lyrik!!!
2007-07-29

  Carlita
vilken underbar sagovärld du öppnar upp.. vackert om ett möte som blev mer än ett möte som blev en kärlekshistoria.. ingen skriver sådana här texter så bra som du gör Thommy, de har en exakt distans till allt som sker o väcker ljuva tankar om särskilda händelser i livet
2007-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy