Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När älvans sista tårar



torkade ut
från hennes kinder . . .

Fångades de sorgsna tårarna
i spindelns väv

och skapade en droppe
- sorgens tår

Artisten fångade
i sitt minne
bilden

och förevigade den på
den vita linneduken.

Innan det sista penseldraget,
spindelns väv öppnades och
sorgens tår
föll . . .
innan den
nådde jorden
en blomma

fångade den.

På bladen
sorgens tår
splittrades
till mikroskopiska droppar
återspeglandens solens ljus
likt tusentals gnistrande diamanter

Artisten målade duken vit igen
medan den iakttog fjärilen
som törstig drack
från blommans blad.

 

 

 




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 614 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2007-07-29 00:17



Bookmark and Share


  harriet
jätte vacker :)
2007-10-04

  Ronny Berk
blottar du den vita duken som om oskulden kan återskapas... torkar med tårar...
2007-08-15

  charlotte hedendahl
Ljuvligt vacker!
2007-08-12

  Lena K Nilsson VIP
Oj, så vacker den var!
2007-07-31

    Maria Malm
Strålande vackert!
2007-07-30

  Bodil Sandberg
Skönlyrik att njuta om och om igen...sparas varmt i hjärtat!!!!
2007-07-30

  drakbruden VIP
Den är ljuvlig!
2007-07-29

  Jan Linderoth
Magi Nattkvinna!!! Ren poetisk högklassig Magi!!!
Tar hand om den i bokmärkesskattkammaren!!
2007-07-29

  Bjarne Nordbö
Jag som inte ens gillar spindlar läste denna med STOR njutning. Vacer som en spröd sång. Du äger idag.
2007-07-29

  Rosen VIP
Så underbar dikt, får en sagokänsla vid läsandet...
fin känsla ges i en \"cirkels\" betoning.
2007-07-29

  Lasseman VIP
Åh! denna är ju bara så skön att läsa.. för att känna den skall jag blunda djupt och få min själ att bränna in din text i mina ögonlok.. då kan jag även drömma din poesi och nästan leva den magiskt med fantasin! bara genom att känna med hjärtat..! Tack
2007-07-29

  devilsangel
*vackert*

bokmärker!!
2007-07-29

  Maria Zena Viklund
innan den nådde jorden
en blomma fångade den


dina ord blir till fantastiska målade bilder, nu ska jag somna till dina vackra ord och uppleva vacker drömsömn.
Kudden blir min seglast till din poetiska värld.
2007-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman