" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 




förändring



detta handlar om minne som sviktar
om leder som knäpper gnisslar och giktar
om kroppen som rasar raskt mot förfall
långt bortom ungdomlig ideal mall
om magen som rynkas
om halsen som skrynklas
och (h)örfel det får en
samt gropar i låren
krumsprångens tid är förbi
man skuttar försiktigt liksom inuti
stommen urkalkas
i formsvag lekamen
som veckas och valkas
när ålderdom nalkas
här behövs inga hängslen
strömlinjetiden var ”längsen”
borta är svalor som uppnosigt häckar
där vilar nu ett par halvtomma säckar
som landat på sladdriga magen
nu gäller fritt fall och tyngdlagen
snart nog så nalkas demensen
samt troligtvis inkontinensen
därtill protetiska tänder
hemska saker händer
smal som en vidja
blir tant utan midja
med utsliten pump
behandladi klump
nu bör man va mogen förståndig och mild
men i smyg lite härligt lekfull och vild 




 


 




Bunden vers av Eline.P
Läst 998 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2007-07-30 00:22



Bookmark and Share


  Lena Renman
Hej
Härligt underbar!
\"krumsprångens tid är förbi

man skuttar försiktigt liksom inuti\"
Igenkännignsfaktorr = hög!

Lena
2007-07-30

  Bodil Sandberg
Vad du är mästerlig människa!
I rim och reson...
en vacker komposition
ur självdistans
och ödmjukhet
orden glänsa i evighet
2007-07-30

    Bim
..får lust att både skratta och gråta,-men mest vill jag ge beröm till en enastående fin dikt!Hälsn.Bim
2007-07-30

  devilsangel
Härligt berättat!! I början mycket bitterhet men ironiskt så det inte blir deppigt, slutet vänder med tacksamhet, mycket bra!
Och du, rimmen är jättesnygga!!
2007-07-30

    Nike
jag arbetar med dementa...
den här dikten var bara så fin
och verklighetstrogen
med en fantasibild liksom invävd i alltihopa...
toppen!!!!!!!!!!
2007-07-30

  Gunilla Söderström Hallström
Du har skrivit på ett helt underbart sätt, det som händer med vår kropp.
Känner igen allt,
mycken, mycke bra.
2007-07-30

    ej medlem längre
Skrattade hjärtligt igenkännande. Ja, fast svalorna inte häckar längre så finns det lite kraft att ta i häcken om man skulle hamna på sjukhus...hehe
Helt suveränt skrivet och eftertexten är väldigt fin och gör att man inte tar det andra så hårt längre.
Bokmärke blir det!
2007-07-30

    Maria Malm
Gillade formen, passade bra till innehålet. Fast lekamen har fått sitt utseende, genom åren, kan man ju känna sig väldigt ung invärtes, i alla fall ibland.
2007-07-30

  thyra
De haltande rimmen pryder sin plats i denna mycket distanserade text. Fint :)
2007-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Eline.P
Eline.P