Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Öppna locket – släpp själen fri


Obrytbara gränser
små referenser
om djupa sår
som ännu svider

när vindarna
vänder sig . . .


Motvinds eller medvinds
smeks de gamla såren.

Dagens martyr utnämns
till hjälte och blir hörd
innan den blir gårdagens
nyhet och en del av
verkligheten.

- Om man stänger locket i en burk,
fångar man vinden, bevarar
och sakta förgör vad som finns
inuti burken . . .

det ständiga anammandet
förvandlar syre till koldioxid.

Toxiska ord skapar ingenting
de bara blottar inre sår i motvind

~ ¤ ~

Självplågade giganter och
cykloper förnyar sig ständigt
imponerar med sin styrka . . .

som bara är deras inre svaghet
och drivkraft . . .

när de eviga plågorna
som aldrig försvinner
förvandlas till inre styrka.

Svart blir till vit
martyrskapet blir hjältemod

vad som är
är att kunna se och
styra dit man vill
enligt de valmöjligheter
som finns och leva med
och inte i sin svaghet.





Fri vers av Night Soul Woman
Läst 497 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-07-31 14:49



Bookmark and Share


  palle
Återigen en dikt med djup och fascination, tack NSW; mvh Palle
2007-08-03

  Nyfiken drömmare
Vilken frihetskänsla dina ord förmedlar. Efter att ha läst din text vill jag aldrig mer stänga in ett så fritt väsen som min själ. Applåd!
2007-08-02

  Lejonhjärtas poesi
Medryckande, välskrivet och mer än insiktsfullt läser jag om själens frihet och jag sitter och nickar, inte för att jag är trött utan för att jag håller med, underbart!
2007-07-31

  Maria Zena Viklund
du är så vackert sann dina ord är så vackert skapande o jag fylls av livsmod!
2007-07-31

  aol
så djupt filosofiskt kloka ord
2007-07-31

  Carlita
klokord, själsligt befriande.. o vackert därtill
2007-07-31

  Jan Linderoth
Nu var filosofen framme igen! Fast på ett varmt personligt plan.
Du skriver så att man får pytteskinn, visste du det?
2007-07-31

  Bjarne Nordbö
I sista versen imploderar något i mej, jag blir krympt för ett tag innan sanningen gör mej fri. Vilket flöde du är i tjejen.
2007-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman