Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spår av lånad tid



bakom de aldrig
sagda orden
skyler vi avskedets
bedövade andetag
förstummade av ogripbar smärta
når vi aldrig fram
till armar som en gång höll
i gränslös närhet

förtränger invärtes beröring
ljusa skuggor som nuddat
ondskans djupa hål
spelet fortgår i falsk fasad
spår suddas kallsinnigt bort

som om de aldrig fanns

försöker hålla fast
vid det redan förlorade
plåstrar om öppna sår
men endast blodet torkar

vidrört hjärta bultar
ömt av tacksamhet
ett lån av själsligt möte
som skalade bort mörkret
i ödmjukhets välvilja
utan avsikt att förgöra

krossades
i fall mot asfaltsbruk

när lånad tid förbrukats




Fri vers av devilsangel
Läst 382 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-08-04 13:21



Bookmark and Share


  aol
din dikt föstärkte tog fram och hängde ut falskheten bland annat på ett ypperligt sätt spelet fortgår i falsk fasad detta sa mig nånting på djupet som första versen gjorde att jag förstod bättre nånting jag har upplevten gång lyfte dessa rader fram tack ochkram aol
2007-08-08

  aol
starkt smärtsamt nu vet jag
2007-08-07

    Bodil Sandberg
En underbart vacker och försonande dikt...\"i ödmjukhets välvilja - utan avsikt att förgöra\" - tänk om människors hjärtan alltid slog i sådan ödmjukhet...fantastiskt fint poetat!!!!Sparar den och applåderar dessa otroligt gripande rader!!!!
2007-08-06

  Agnes
Jag hatar avsked. Och varenda rad berör med magkrampskänsla över att behöva lämna någon.
2007-08-05

  issac.a.m
Underbart...
2007-08-04

    Maria Malm
Gillade verkligen raderna \"ett lån av själsligt möte som skalade bort mörkret\", en påminnelse att all vår tid är lånad..
2007-08-04

  aftermath
välskrivet
berörande
2007-08-04

  Night Soul Woman
Strålande skrivet vännen! *ivrig applåd*
2007-08-04

  Lena Renman
Hej min vän
Mycket vackert skrivet och smärtsamt. Sista raden;
\" när lånad tid förbrukats\"
är en makalös \"puchline\"

Lena
2007-08-04
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel