Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eldsjäl slocknar


kan inte förneka att du faller igen
framför ögon som aldrig får blunda

mitt ansvar är att fånga upp
samla spillror som spridits
efter orkaners vilda efterfest

empatiska armar tappar grepp
moral bryts mitt itu

själv är jag så trasigt trött
duckar för din gråt

eldsjäl flyger inte jämt
vingarna brann upp

dina tyngder skär för djupt
orkar inte dig just nu
nekar min förpliktelse
räcker inte till

krocken är glasklart förutsedd
mot en vägg som står allt närmare

har inte brustit färdigt än
tar tid att tömma blod








Fri vers av devilsangel
Läst 552 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2007-08-10 14:56



Bookmark and Share


  Catrin
Känslan av trötthet är så väl uttryckt här att den griper tag hårt i magtrakten och minns själv just detta att vara så \"trasigt trött\"
2007-08-13

    Maria Malm
Det kan ibland vara svårt att sätta gränserna, för vad man orkar med. Ingen, inte ens eldsjälar, orkar hur mycket som helst. Beskrivs bra i texten.
2007-08-12

    JJ VIP
Man kan inte alltid vara den som stöttar i alla tänkbara lägen, risken finns att man själv faller...Starkt berörande text! Applåd! Mvh. JJ.
2007-08-11

  issac.a.m
Väldigt stark text som berör ....
2007-08-11

    Bodil Sandberg
Ibland orkar man inte som människa att plocka upp vad andra kastat framför ens fötter...kraften räcker inte till...och med ord som talar just ur själens vanmakt och ångestdjup förmedlar du detta på ett otroligt gripande sätt!!!!
2007-08-11

  Maria Zena Viklund
ja bedövande ord, värker i själens tid
2007-08-11

    ej medlem längre
Det finns gränser och dessa gränser sätter man själv...
Bra att du gjorde det!!
2007-08-10

  Lena Renman
Ja det här fikc du ju till
Man riktgit hör krocken ser svedda vingar, läser hur energin ebbat ut och hur eldsjälen behöver vila för att orka elda igen. Bravo
Lena
2007-08-10

    sunnanvind
Stark tung dikt som är väl värd applåder!
2007-08-10

    Lindizz
mycket stark och tung text som känns rakt in i läsaren...bra!
2007-08-10

  Dilsewat
Ett skoningslöst bra avslut!
2007-08-10

    Erika H
För barn har vi ansvaret. För andra vuxna inte. De kan vara vuxna ändå.

En stark text med stor sorg. Jag känner sorg bland alla ord och du skapar starka känslor här.

Vackert skrivet. Mjukt kämpande i värld av ansvar.
2007-08-10
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel