Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Djävulens ängel


jag är hopplöshetens barn
Gud har klippt vingarna
på änglar som försökt nå mig
för jag är inte en av dem

jag är inte Guds barn
min sort är sin egen
den som närmar sig min låga
går ärrad mot underjorden

jag är katastrofens barn
utan chans att vinna striden
skillnad mellan vän och fiende
kan inte avläsas
i ett krig mot världen

jag är Djävulens ängel
färdas vilsen
på svärtade vingar
mot dunkla vatten
där ingen ens kan drunkna

ondskans strömmar förintar
varje välmenat närmande






Fri vers av devilsangel
Läst 338 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2007-08-21 15:22



Bookmark and Share


  sulimaa
Mycket smärta och känslan av utanförskap känns stark...rädslan att dra ner andra och att såra ...men vet du vad ...där under ytan har jag hittat en underbar människa ...jag går inte mot underjorden och jag har mina vingar kvar ...dom vingarna som du kan vila under ....
2009-10-10

    Bodil Sandberg
Du skriver så fantastiskt bra om dessa livets kluvna känslor...man vill men man törs inte...man borde men vågar inte...man längtar..men de gamla ärren i själen har ännu inte läkt!!
2007-08-23

  Dilsewat
Mörkt och ensamt.
beskyddande av medmänniskorna, \"låt mig brinna, inte du!\"
2007-08-22

    JJ VIP
Andra versen är verkligen stark, en slags förtvivlan syns genom hela dikten! Vackert och sorgligt på samma gång! Mvh. JJ.
2007-08-21

    sunnanvind
Den som aktar sig kan heller inte nå fram där famnen står öppen för alla .Bara man tar det varligt och inser att *Ängeln * är av kött och blod där svåra sår kanske fortfarande ligger öppna och ömmar...kan ondskans strömmar förintas...
2007-08-21

    Maria Malm
Känner känsla av hopplöshet i denna. Bra förmedlat.
2007-08-21

  Lena Renman
Hej
Även sådan där små djävulsänglar får lov att finnas då och då, liksom alla andra sidor av saken. SÅ mycket väl du uttryckt detta, när man känner sig som \" shiva, världarnas förstörare\" .
Applåderar detta ordmästeri och hoppas Shiva åker på sem sanrt så du får vara lite glader
lena
2007-08-21

    ej medlem längre
Jävulsänglar ska man akta sig för har jag hört...haha
Bra skrivet vännen!
2007-08-21

  Micael Axelsson
En stark varning, som klart skyltar om att här bör man akta sig. Naturen har sitt sätt att visa rovdjur att de är oätliga, eller på andra vis att man bör vara försiktig kring dess närhet... och nog gör väl vi detsamma, som den del av naturen vi egentligen är.

Språket är starkt, med en massa metaforiska bilder, som får en att förstå att här är det någon som tydligt vill att man skall akta sig... eller träda försiktigt. Ett sårat inre som tvingats till att skapa en självbild av detta, kanske för att orka.
2007-08-21

  Jan Linderoth
En oerhört stark varning, men det finns de som inte skyr elden och är vingklippta och härdade av livet! Så visst vågar vi närma oss!
2007-08-21
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel