Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avgrunden öppnas


när mörkret kraschlandar
erövrar med sin vrede
läkta sår forcerar
tomhet släcker själens ljus
orkaner raserar skyddsmurar

när det smärtar som mest
och jag inte får plats i mig själv
måste jag förkasta dig
benåda dig från sanning
du får inte se vad jag ser

om jag lät dig beskåda
hur avgrunden öppnas
med sitt kaotiska stormhav
skulle du ändå aldrig tro
en ondska så brutal

just när allt
tycks obegripligt
när mitt skal är allt som finns

håll mig en liten stund
värm min inre kyla
låt din närhet bära mig
till jag kan andas igen













Fri vers av devilsangel
Läst 359 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-08-22 17:34



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Att inte vilja tynga eller skrämma...inte dela med sig ur egen smärta för rädslan om kaos...att bara vilja känna närheten till....

applåderar ditt sätt att balansera orden mellan hopp och förtvivlan!
2007-08-23

  issac.a.m
Vilken otroligt vacker och stark dikt...
2007-08-23

    ej medlem längre
Nattens mörka timmar....avgrundsångest och vädjan om att bli kramad och närhållen! Du får in mer känslor i en text än någon annan jag känner!
Mästerliga rader åter igen!
2007-08-22

  Lena Renman
Hej
Det ensamma nakan självet utan skydd, ingen kan beskriva det som du. Applåd
Lena
2007-08-22

    sunnanvind
Känns skrämmande! Avgrunden öppnas, bara titeln får håren att resa sig på armarna! Men som vanligt mycket bra skrivet!
2007-08-22

  aftermath
motstridiga känslor
som konfronteras
fin beskrivning av detta
2007-08-22

  Maria Zena Viklund
mycket vacker!
2007-08-22

    Maria Malm
Snyggt med vändningen i slutet med den lilla bönen om värme och närhet, i kontrast till det innan.
2007-08-22
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel