Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägen framåt


tomheten väcker mig
en fridfull morgon
något lämnade i natt

sluter händer
runt befrielsens kupa
klipper sönder
mörka moln

släpper in det nya ljuset
det onda kommer inte in
aldrig maktlös
aldrig betungad
aldrig hopplöshet igen

går vägen fram
utan att se bakåt
möter skönhet
i nyfödd dag

tomhet utan smärta
frihet utan ord
en börda mindre
för trötta axlar
att bära idag












Fri vers av devilsangel
Läst 367 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-08-26 10:49



Bookmark and Share


  Catrin
Underbar text om nya möjligheter... väcker tacksamheten i mig, tack.
2007-08-27

  Agnes
Några klyschmättade ordval, men känslan bländar all sådan kritik.
2007-08-27

    Maria Malm
Hoppfullhet i text med skingrade moln.
2007-08-26

    sunnanvind
Underbar dikt som säger mig att det kommer morgonluft in ...
Härligt att läsa!!!
2007-08-26

  "Silver" VIP
Ja, vi älskar ju morgnar, både du och jag, så det är lätt att leva sig in i din text :) och här blir morgonen till något mer, befrielsens poesi:

\"tomheten väcker mig
en fridfull morgon
något lämnade i natt\"

och helt mästerligt fångat:

\"sluter händer
runt befrielsens kupa\"

i min tolkning hur man vill hålla kvar den här underbara känslan, hur man varsamt förnimmer den - och den stannar, genom hela dikten som andas ljus befrielse.
2007-08-26

    JJ VIP
En dikt där man skjönjer opptimism, och förkastelse av det tyngande, ett avaxlat ok som ingen saknar, och som man kanske egentligen aldrig skulle burit, är ratat för något bättre....framtiden! Jättefin dikt Kompis! Mvh. JJ.
2007-08-26

  Maria Zena Viklund
åh jag skönjar en ny dag i dina vackra ord!
2007-08-26

  Ronny Berk
texten talar om frihet och framtider... men med en vemodets vackra ömhet...fin lyrik...
2007-08-26

  Lena Renman
Hej vännen och godmorgon
Ja minsann har du inte släppt en börda och det riktigt känns när jag läser hur det lättar. Väl skrivet
Lena
2007-08-26
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel