Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spärra in mig på livstid


vad är en kamp utan vapen
utan stupad strid
utan undergång

när ni inte orkar

lämna över mig till Gud
som liksom jag inte finns
är jag samma skämt
är jag ingenting
skratta åt mig
fortsätt blunda

rannsakar mig själv

räcker inte till
fast jag ger min själ
flyger på svedda vingar
för andras behov
min kärlek är för svag
fast den brinner för alla
utom mig själv

döm mig för mina tvivel
spärra in mig på livstid
eller försök förstå mig
den jag är och varför

jag är bara en människa

vilse och förlist
på stormens dödliga vatten




Fri vers av devilsangel
Läst 368 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2007-08-28 15:34



Bookmark and Share


  Agnes
Stark text. Hög igenkänningsfaktor.
2007-08-29

    Bodil Sandberg
Texten rör upp massor av känslor såklart...du har ju en viss förmåga att locka fram såna du...och det är det som jag tycker är så härligt med dig...skulle du spärras in..nä vet du vad..nåja nu ska vi kanske utgå ifrån att det bara är poesi...och isåfall ...det rör upp som sagt...den där raden\"jag är bara en människa\"...får mig att känna ett slags pirr...för där träder ljusning och förhoppning in...som en sol i den svarta natten...jag applåderar dig för denna fantastiskt gripande dikt!!!!!
2007-08-28

    JJ VIP
Vi är några stycken till på det där havet...du förde våran talan, på ett utmärkt sätt! Mvh. JJ.
2007-08-28

  Lena Renman
Läst och känner igen. Starka ord självkritik blandat med självinsikt och det där att bära skuld för...
Som jag ser det både räcker du till och duger :-)
Applåd till text redan läst 47 gånger
Lena
2007-08-28

    Lindizz
vilken känsla du förmedlar här med dina ord...jag gillade starkt dessa rader..

\"räcker inte till
fast jag ger min själ
flyger på svedda vingar
för andras behov
min kärlek är för svag
fast den brinner för alla
utom mig själv\"

Mycket bra skrivet..
2007-08-28

  DanSan
**************************

Den som aldrig har tvivlat kan ej
heller tro . . .

Tänk på Petrus som blev en av
grundarna till dagens kyrka!


**************************
2007-08-28

  Maria Zena Viklund
räcker inte till
fast jag ger min själ
flyger på svedda vingar
för andras behov
min kärlek är för svag
fast den brinner för alla
utom mig själv

Det där är första stadiet till utbrändhet, vet för har varit där.
Det är här orden Älska dig själv kommer in och de blir plötsligt förståeliga!

Fint diktat!
2007-08-28
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel