Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När inte ens döden kan skilja oss åt . . .



- Var är du? Varför lämnar du mig ensam?


När sorgens smärta bedövar sinnet

när kärlekens eviga förbindelse störs,

av smärtans egocentriska galenskap;

- händerna bankar bröstet frenetiskt.

Medan tårarna faller
och synen blir suddigare;
spegeln visar

avspeglar

sanningen

som ej längre existerar . . .

innan den krossas
i tusentals spegelskärvor

- fragmenten av dåtidens lycka

som landar
och
tränger sig in
bit för bit
under huden.

Då kommer tröttheten,
och den fuktiga kudden
värmer; det kalla ansiktet.

Kroppen,

musklerna
sakta paralyserar
faller i sömnens dvala.

Den döde
då återvänder
smeker sinnet.
I hjärtats drömmar
den lever . . .

tills morgonens sol
bränner kroppen

och grymt påminner att
livet måste levas

att döda ska leva med de döda
och de levande ska leva med de levande
att livet ändå fortsätter!

Utanför fönstret träden står oberört
gräset smeker marken
molnen skyndar sig förbi.

Med gryningens ljus
avrättades de
gemensamma drömmar

förmultnade sakta bort
blev ett med vinden . . .

och hjärtat slutar aldrig att älska




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 530 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2007-09-03 01:20



Bookmark and Share


  charlotte hedendahl
Fruktansvärt bra och sorgsen!
2007-09-03

  Patrick K
djupt och vackert. underbart bra!
2007-09-03

  Catrin
Mycket starkt och berörande... tack för läsningen. Applåd!
2007-09-03

  Last Word Spoken
Ja, verkligen magnifikt!!!
2007-09-03

  Amäändasötkoräända
rysningar, underbart, riktigt underbart!
2007-09-03

  Emil Brage
Mycket bra, rörande
2007-09-03

  Kramgalen
wow...fint
2007-09-03

  Vilsen Annette-hittar vägen
Underbart!
Just en sån text jag behöver nu!
Massa applåder!!!
2007-09-03

  Maria Zena Viklund
och hjärtat slutar aldrig att älska

Iallt elände visar sig då människans stora mod älska när ridån gått ner, så vackert vemodigt, åppet, naket, smärtsamt och kärleksfullt du skriver, precis som livet.
2007-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman