Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stockholm Anno 1615 del 1

Min framtid som bonde nu nog torde va över
Jag tror nog det dröjer innan jag slår nån klöver
Värvad under tvång som en knekt har jag blivit
Min kropp och min styrka till min kung har jag givit

På Gärdet i Stockholm vi tränar att gå
Med piken i handen skall vi fienden slå
Jag känner mig rädd, men allt går nog bra
Så länge jag slipper att lavetterna dra

Vi övar oss dagarna långa att fäkta
Fast svärden är slöa kändes övningen äkta
Jag övar mig också att kasta granat
Så att jag skall bli en fulländad soldat

Det händer jag gråter mig stilla till sömns
Mitt bolster av halm är där tårarna göms
Jag hörde idag att vi ska skeppas ut
Så nu är det allvar och leken är slut

Skeppen dom ligger vid slottet förtöjda
Det doftar av tjära från bogbrädor böjda
I ängslan jag kvider bland skrammel och skrål
Vi visades vägen med nävar och vrål

Seglen dom sattes sen sköts det salut
Från staden vi styrde mot skärgården ut
Vi skeppas mot ryssen som ligger vid Riga
Med gud vid vår sida vi mot honom skall kriga




Fri vers av Thommy
Läst 309 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-09-04 19:38



Bookmark and Share


  Erik L
Det här är den första text jag läst av dig och jag mycket imponerad av din fina känsla för vers och rim. Applåderas naturligtvis!
2007-09-10

  Bodil Sandberg
Vilken underbart härligt konstfull text fylld av dåtid och armod!!!!Bokmärkes och applåderas å det varmaste!!!
2007-09-05

    JJ VIP
Och inga krigare har vunnit över den ryska vintern...Fin dikt om den gamla tidens krig...Gillar särskillt att du nämner Gud som förevändning för krig, tyvärr är det en fullt modern förevändning... Mvh. JJ.
2007-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy