Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Melankoliska suckar . . .





Vattendroppar från löven
faller


parkens
stenbelagda väg.

Hastiga mänskosteg
plaskandes
ljuder . . .

regnet har slutat
falla.

Den tunga doften
av jordens mylla
dras in i lungorna

med ett djupt andetag.

Röken av cigaretten
förför blicken . . .

huden ryser
knäet känner jordens fukt.

Boken öppnas och varje sida,
rivs med all försiktighet

varje dikt och en droppe blod
hopblandat med blått bläck.

Stadigt,
handen formar origami figurer,
djur och blommor som
varsamt släpps på vattnets yta
och rofyllt gungar.

Vinden blåser
blicken vänds.
Läpparnas hud
spricker

tungan smakar blod . . .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 273 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-09-10 21:21



Bookmark and Share


  palle
Vackert och starkt, igen! Applåder. hälsn:palle
2007-09-11

  Jan Linderoth
Du målar en japansk akvarell med ord!
Hur tusan gör du? Snabba tuschstreck och milda färger, och därnere i hönet...ja där...en droppe mörkrött blod som en punkt efter en oerhörd mening! Strålande!! Applåderar och skuttar!
2007-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman